Potrebujete pomôcť s technikou behu, alebo chcete efektívne trénovať?

Potrebujete pomôcť s technikou behu, alebo chcete efektívne trénovať?










Milí športovci, radi beháte a neviete či správne? Túžite sa pripraviť na svoj prvý bežecký pretek, alebo si chcete splniť svoj bežecký sen? Potrebujete poradiť s technikou behu a neviete na koho sa obrátiť? Veľa ľudí trénuje neefektívne, technika behu nie je úplne v poriadku a potom sa bohužiaľ objavujú aj zranenia. 



Dynasport nie je len obchod, je to hlavne komunita ľudí, ktorá miluje šport - beh, trailový beh, turistiku, beh na lyžiach, skialp a lezenie. Preto vieme aký je šport v našich životoch dôležitý.



Dôležité je, ale aj vykonávať ho správne, preto sme sa rozhodli, že Vám predstavíme našich kamarátov - trénerov, ktorí Vám vedia vytvoriť tréningový plán na mieru, aby ste trénovali hlavne správne a efektívne. 

Tréningy Vám poskytnú osobne, alebo online a to formou individuálneho alebo skupinového tréningu, stačí ich len kontaktovať.

 

TOMÁŠ GEMZA – TATRANSKÁ ŠTRBA



Športu sa venujem od detstva. Najskôr to bol futbal, neskôr bežecké lyžovanie, pri ktorom som aj po skončení pretekárskej kariéry ostal ako tréner. Venujem sa deťom v športových triedach na základnej škole so zameraním na bežecké lyžovanie.


Práca s deťmi ma oslovila natoľko, že som chcel svoje trénerské vedomosti zvyšovať a skvalitňovať. Študoval som na Katedre telesnej výchovy a športu FF UMB v Banskej Bystrici. Okrem vysokoškolského štúdia som absolvoval aj rôzne športové vzdelávacie kurzy so zameraním na šport pre deti, beh na lyžiach, atletiku, výživu a kondičné trénerstvo. 

Okrem trénera bežeckého lyžovania trénujem a pripravujem aj športovcov rôznej výkonností na bežecké preteky.


Mám veľkú radosť, keď môžem niekomu pomôcť splniť jeho sen, posúvať jeho výkonnosť alebo aj len niekoho motivovať k pohybu. Aktívne sa venujem atletike 10 rokov.


Tomáš často dosahuje výsledky na popredných miestach a je príkladom pretekára, ktorý si popri práci a trénovaní mládeže dokáže plniť jeho bežecké sny.


Medzi jeho najlepšie výsledky patria: Prešovský polmaratón   10 km – 00:35:17 , Vitality Reading Half Marathon 21km – 01:18:10

Email: tomy.gemza@gmail.com


  
  





TOMÁŠ BENKO - PRIEVIDZA



Mám 34 rokov, pochádzam zo Zemianskych Kostolian kde som aj športovo vyrastal. Ako väčšina som začal futbalom a postupom času som zistil, že chcem robiť individuálny šport. Učaroval mi beh, v ktorom neustále hľadám nové metódy ako sa zlepšiť po kondičnej aj rýchlostnej stránke. Od cestných behov som sa postupne prepracoval k trailovým až po beh do vrchu.



V tréningu sa zameriavam na rýchlosť, ktorú sa snažím získať intervalovými tréningami a zmenami tempa na dráhe a ceste. Do hory chodím trénovať vytrvalosť a celkovú silu pre telo, keďže príroda nám to svojou rozmanitosťou terénu prináša sama a to treba využiť.



S ľuďmi na tréningoch pracujeme na bežeckej technike a jej využití pri behu, pretože bez správnej techniky sa dá len ťažko zlepšovať a taktiež pracujeme na rýchlosti a vytrvalosti. Samozrejme každý si na spoločných tréningoch nájde svoje miesto, či už je začiatočník alebo pokročilý. Pokiaľ je záujem jednotlivca zlepšovať sa pod väčším dohľadom, vtedy ponúkam individuálny prístup, alebo mesačné tréningové plány.



Rád by som všetkým odkázal, aby nehľadali výhovorky prečo nešportovať, ale aby našli dôvody, prečo začať. Beh je krásny šport, no každý musí nájsť v sebe, čo ho baví najviac a venovať sa tomu. Hlavne deti a mládež, pretože čím skôr človek začne, tým lepšie.



Medzi moje najväčšie úspechy patrí 3.miesto na MSR v behu do vrchu 2019, 1.miesto horský maratón Skalka 2020.

 

Email: tomasko.benko@gmail.com